Bilbao slavio protiv Alavesa i zasjeo na vrh tabele, Kodro ponovo ni na klupi
Bilbao je upisao sigurnu pobjedu

Bh. nogometaš je i dalje bez ijedne odigrane minute u novoj sezoni La Lige

Bilbao slavio protiv Alavesa i zasjeo na vrh tabele, Kodro ponovo ni na klupi

S. Pašalić, foto: EPA

Athletic Bilbao je u utakmici 5. kola španske La Lige na svom terenu savladao Alaves sa 2:0.

Igrači domaćeg tima su od prve minute krenuli po pobjedu i dominirali su na terenu, a u 38. minuti su stigli i do vodstva nakon što je Raul Garcia iz penala pogodio za 1:0.

U nastavku je Bilbao i dalje dominirao, a prilike su se redale jedna za drugom. Jednu takvu je iskoristio Iker Muniain u 72. minuti i povisio na 2:0 što je na kraju bio i konačni rezultat.

Bilbao je sa ovom pobjedom došao do brojke od 11 osvojenih bodova i zasjeo na vrh La Lige, a slijede Granada, Sevilla, Real Sociedad i Atletico Madrid sa po 10 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kenan Kodro nije nastupio ni u ovom meču i ponovo nije bio ni na klupi Athletica. Bh. nogometaš od početka nove sezone nije odigrao ni minute u La Ligi, ali je prije nekoliko dana u utakmici protiv Toulousea u Evropskoj ligi odigrao svih 90 minuta.

Top Komentari

BenarisZe
cudo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi