Bilbao ubjedljiv protiv Sporting Gijona

Aduriz vodio domaće do nova tri boda

Bilbao ubjedljiv protiv Sporting Gijona

Endin Čaušević

U posljednjoj utakmici devetog kola španske Primere Athletic Bilbao je na svom terenu savladao Sporting Gijon sa 3:0.

Bilbao je bez većih problema stigao do nove pobjede u ovoj sezoni, a večeras je u Bilbau 'nastradao' Sporting. Domaći su do vodstva stigli u 29. minuti kada je mrežu gostiju pogodio Susaeta. Tri minute prije kraja prvog dijela Aduriz je izveo penal koji je odbranio golman gostiju, ali je napadač domaće ekipe natrčao na odbijenu loptu i udvostručio prednost domaće ekipe.

U drugom poluvremenu gostujući trener je izmjenama pokušao da promijeni nešto u igri svoje ekipe, ali nije uspio. U 67. minuti na asistenciju Benata svoj drugi, a treći za Bilbao postigao je Aduriz.

Athletic Bilbao sada je na 12. mjestu sa 11 bodova, dok je Sporting na 17. poziciji sa dva boda manje.

Primera, 9. kolo:

Athletic Bilbao - Sporting Gijon 3:0

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.