Nemanja Bilbija u odabranom društvu, u leđa mu gledaju Messi, Salah, Benzema, Lewandowski...

Velika čast za kapitena Zrinjskog

Nemanja Bilbija u odabranom društvu, u leđa mu gledaju Messi, Salah, Benzema, Lewandowski...

Esmer Oštraković

Nakon što smo danas ušli u novu godinu svi su sa nestrpljenjem čekali listu fudbalera koji su postigli najviše golova u 2023. godini.

Nakon što je u protekloj godini postigao 54 gola Cristiano Ronaldo je završio na prvom mjestu i ponio je laskavu titulu najboljeg strijelca na svijetu u protekloj godini.

Iza sebe je Ronaldo ostavio Mbappea i Kanea koji su postigli po 52 gola, dok je na četvrtom mjestu završio Haaland sa 50 postignutih golova.

Ono što je zanimljivo jeste da se u top 10, tačnije na diobi devetog mjesta nalazi reprezentativca Bosne i Hercegovine i kapiten Zrinjskog, Nemanja Bilbija.

Bilbija je u protekloj kalendarskoj godini postigao 39 golova i nalazi se na diobi devetog mjesta sa još tri fudbalera.

Oglasi

Radi se o Barnabasu Vargi iz Ferencvarosa, Santiago Gimenezu iz Feyenoorda, te Bergsonu iz Johor Darum Tazima.

Ispred Bilbije, osim nabrojanih Ronalda, Mbappea, Kanea i Haalanda, nalazse se četiri igrača.

Radi se o Garbhamu Coughlanu iz Cashmere Technicala, zatim Lukakua iz Rome, Bouange iz Los Angelesa, te Germana Cana iz Fluminensea.

Impresivna je i lista igrača koje je Nemanja Bilbija ostavio iza sebe kada je riječ o 2023. godini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako Bilbiji u leđa gledaju Benzema, Salah, Lautaro Martinez, Mauro Icardi, Osimhen, Leo Messi, Lewandowski...

Sigurno se Bilbija jako lijepo osjeća zbog svog postignuća, a možda naredne godine završi sa još boljim plasmanom. Ko zna.

Top Komentari

Nikaragva231
Usporediti njeg sa ovim velikanima od igraca to mozete samo vi kvazi novinari. Sramota je napusati da Mesi gleda u ledja jednom prosjeku od igraca
1 2
user1655831611
iffhs obajvio ovo sta pricas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi