Bilbija Plemiće odveo na vrh Premijer lige BiH

Liga za prvaka, 5. kolo

Bilbija Plemiće odveo na vrh Premijer lige BiH

M. Šljivak

Zrinjski je u 5. kolu Lige za prvaka gostovao ekipi Krupe, a na kraju je u ovom duelu mostarski tim slavio sa 0:1, te je preuzeo vrh tabele u Premijer ligi barem na jedan dan.

Tim Blaža Sliškovića je ofanzivno ušao u ovaj meč. Imali su veći posjed lopte, dominirali su većim dijelom prvog poluvremena, ali pravih šansi nije bilo.

Jedino što vrijedi izdvojiti u prvih 45 minuta su pokušaji Handžića i Bilbije. Handžić je u 20. minuti zakasnio na loptu nakon što ga je odlično poslužio Filipović, da bi u narednom napadu volej Bilbije završio pored gola.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0, Zrinjski je bio dominantan, ali je Krupa stajala fantastično u defanzivi.

Plemići su ipak uspjeli da slome otpor domaćih na samom početku drugog poluvremena. Aleksić je ispao na lijevoj strani, Filipović to koristi i pronalazi Nemanju Bilbiju koji sa dva metra šalje loptu u mrežu za prednost gostiju iz Mostara od 0:1.

Nakon gola Plemići su smirli meč i tek u 67. minuti su ponovo zaprijetili. Šutirao je Filipović, a Fejzić uz dosta muke brani.

Krupa nije ponudila apsolutno ništa u ovom meču. Očigledno je da su misli ovog tima usmjerene prema Kupu BiH gdje će igrati u finalu i ambicija u Premijer ligi nema previše.

Do kraja meča Zrinjski je lagano sačuvao prednost i od danas su ponovo vodeći tim Premijer lige sa bodom ispred Željezničara koji sutra igra meč protiv velikog rivala Sarajeva.

Liga za prvaka, 5. kolo:

Krupa - Zrinjski 0:1 (Bilbija 47')

KRUPA: Fejzić, Galešić, Maksimović, Makitan, Lukić, Dujaković, Mirosavljević, Nikolić, Aleksić, Banović, Marjanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Jović, Pezer, Perišić, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi