Bilbija ponovo junak Plemića

Trijumf prvaka BiH

Bilbija ponovo junak Plemića

M. Šljivak

Aktuelni prvak BiH Zrinjski savladao je u 10. kolu Premijer lige na gostovanju Radnik u Bijeljini rezultatom 0:1.

Iz prve šanse na utakmici gosti su stigli do gola. Pogriješio je Aleksić, Bekić se našao sam pred Lučićem, koji brani njegov udarac. Ipak, u nastavku akcije na pravom mjestu je Nemanja Bilbija koji pogađa za 0:1.

Radnik je u ostatku prvog poluvremena bio bolji tim. Imali su domaći nekoliko ozbiljnih prijetnji prema golu Plemića, ali do gola nisu uspjeli da dođu i na odmor se otišlo vodstvo mostarskog tima od 0:1.

Zrinjski bolje otvara drugo poluvrijeme. Bilbija je u 49. minuti u dobroj šansi, a u 56. minuti Toni Jović pogađa stativu nakon brze kontre.

Prijetio je i Radnik. Imao je domaći tim opasnih napada, ali su do kraja meča Plemići jako dobro zaustavili prilaze golu. 

Blaž Slišković se svjesno odlučio za defanzivu. Uspio je na kraju Zrinjski sačuvati svoju mrežu i doći do pobjede od 0:1.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Radnik - Zrinjski 0:1 (Bilbija 15')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Radović, Franić, Đelmić, Vasić, Popara, Šantić, Hadžić, Glišić, Đurić, Aleksić.

Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Bekrić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Filipović, Bekić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Griezmann
Sto kaze zizovic pitat ce se i radnik nesto. Hoce kad su sarajevski klubovi u pitanju. Zrinji skines gace picko usrana
21 22
DamirT
Klasicno skidanje gaca Radnika Zrinjskom
20 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije