Oslabljeno Sarajevo na teškom gostovanju, Sloboda vjeruje u novu pobjedu
FK Sarajevo će u Krupi biti bez četiri važna igrača, a Husref Musemić neće na raspolaganju imati niti jednog klasičnog špica.

Danas su na rasporedu tri zanimljiva meča Premijer lige

Oslabljeno Sarajevo na teškom gostovanju, Sloboda vjeruje u novu pobjedu

Dan pred nama donosi tri izuzetno zanimljive utakmice 10. kola Premijer lige BiH. Sarajevo gostuje kod uvijek neugodne Krupe, Zrinjski po bodove ide u Bijeljinu, dok će Sloboda na svom Tušnju ugostiti GOŠK.

Fudbaleri Sarajeva su, uz rivale sa Grbavice, u najboljoj formi u proteklih pet kola Premijer lige, pa će sigurno i u Krupi na Vrbasu tražiti pobjedu. Ipak, pred njima je težak zadatak s obzirom da je Krupa, posebno na svom terenu, svima tvrd zalogaj, bez obzira što izabranici Branislava Krunića u zadnje vrijeme i ne bilježe sjajne rezultate.

Za Husrefa Musemića će veliki problem predstavljati i izostanci ključnih prvotimaca. Tako šef struke Sarajeva u Krupi neće moći računati na Rahmanovića koji odrađuje suspenziju zbog kartona, te na Adukora, Hebibovića, Ahmetovića, ali ni na Harisa Handžića što znači da će ekipa sa Koševa danas biti bez klasičnog napadača.

Po svemu sudeći, plan Krupe i trenera Branislava Krunića za današnji susret je jasan, pokušati iz kontri stići do gola.

"Sarajevo poznajem. Dosta su ofanzivna ekipa, prave veliki pritisak na protivničku ekipu, postižu puno golova, a odbrana je možda lošiji dio tima. Puno su posvećeni napadu, pa ostaje tu prostora", izjavio je pred današnji meč Krunić.

Meč Krupe i Sarajeva počinje u 16:30 sati, baš kao i duel u Radnika i Zrinjskog u Bijeljini.

Radnik dočekuje aktuelnog šampiona nakon poraza od Željezničara, pa će morati pokušati osujetiti planove Plemića koji su u također u odličnoj formi, te su vezali tri prvenstvena trijumfa prije nego što su u prošlom kolu upisali remi - u hercegovačkog derbiju protiv Širokog.

Jasno je da Zrinjski u Bijeljinu ide po nove bodove, ali trener Radnika Mladen Žižović smatra da će se danas i njegovi izabranici dosta toga pitati.

"Čeka nas duel sa aktuelnim prvakom naše zemlje i sigurno da se radi o jednoj od najkvalitetnijih ekipa. Oni u Bijeljinu dolaze s jasnom ambicijom da pobijede, ali mi smo domaćini, više se pitamo. Pokušat ćemo riješiti meč u svoju korist, mada u ovom trenutku ne možemo da prijetimo Zrinjskom, jer su u naletu, osvojili su 10 bodova u posljednje četiri utakmice. Nastojat ćemo da nametnemo svoj ritam i da u čvrstoj utakmici dođemo do pozitivnog rezultata", poručio je pred duel sa Zrinjskim šef struke Radnika.

Posljednji susret današnjeg programa Premijer lige igra se od 19:00 sati na Tušnju gdje će Sloboda ugostiti GOŠK. Za Slobodu je ovo sjajna prilika da upiše još jednu pobjedu, nakon što je u prošlom kolu savladala Čelik.

GOŠK, iako bilježi loše rezultate na početku sezone, uvijek može pomrsiti konce svojim protivnicima, pa će i pred Tuzlacima danas biti težak zadatak.

Bez obzira na loše rezultate, Uprava GOŠK-a i dalje podržava trenera Dudića, a u proteklim danima su obavljeni razgovori sa igračima kako bi se ekipa iz Gabele konačno "trgnula" i zaigrala kako zna, pa bi dobar rezultat iz Tuzle mogao predstavljati ključni momenat u prvom dijelu sezone i prekretnicu za GOŠK.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, Sloboda je sigurno favorit na Tušnju, a trener Zlatan Nalić je siguran u trijumf svojih izabranika.

"Poznajemo njihov način igre i sa nekim ispravnim zalaganjem i borbom kao i do sada, mislim da tri boda ne bi trebala doći u pitanje. Što se tiče utakmice u Jajcu, koristili smo fudbalere koji su malo igrali, ali ja sam vjerovao da možemo proći. Proširili smo kadar, što je najvažnije, i to mi je izuzetno drago. Protiv GOŠK-a jedino neće nastupiti Mehmed Alispahić zbog tri žuta kartona, dok neki imaju manje viroze, ali većina bi trebala biti spremna za utakmicu", rekao je Nalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi