Bild: Apsurd, više se pričalo o Bundesligi nego o školi
Foto: EPA

Bundesliga se nastavlja vrlo brzo

Bild: Apsurd, više se pričalo o Bundesligi nego o školi

Ovog mjeseca nastavlja se takmičenje u Bundesligi, javljaju njemački mediji.

Vlada Njemačke na čelu s kancelarkom Angelom Merkel održala je danas sastanak o daljnjem ublažavanju koronskih mjera, a jedna od temi bila je svakako i Bundesliga.

Već duže vrijeme DFL traži da se odobri nastavak sezone, što je od vitalne važnosti za preživljavanje tog sektora koji u Njemačkoj zapošljava 55.000 osoba, a epilog današnjih razgovora je taj da Bundesliga - može početi.

Angela Merkel dala je zeleno svjetlo da se nastavi prvenstvo, a sutra bi trebao biti održan i sastanak čelnih ljudi DFL-a na kojem bi se trebao odrediti tačan datum. Izvjesno je da će to biti u drugoj polovini maja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koliko Njemačka vlada pridaje značaj povratku fudbala za normalizaciju života govori i to što se o Bundesligi, kako piše list Bild, pričalo više nego o školama i vrtićima.

Ukoliko posljednjih devet kola Bundeslige bude odigrano, njemački klubovi će od TV prava uprihodovati novih 300 miliona eura, čime bi drastično smanjili svoje gubitke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi