Bild: DFL i klubovi odlučili da se Bundesliga nastavlja 15. maja

Čeka se samo zvanična potvrda

Bild: DFL i klubovi odlučili da se Bundesliga nastavlja 15. maja

Endin Čaušević

Danas je održan sastanak njemačke vlade na kojoj se raspravljalo i o nastavku fudbalske sezone, te je na kraju Bundesliga dobila zeleno svjetlo.

Angela Merkel odobrila je da se nakon dva mjeseca pauze može nastaviti takmičenje u Bundesligi, te je saopšteno da će se klubovi sa čelnim ljudima DFL-a (Deutsche Fussball Liga) dogovoriti oko tačnog datuma kada se sezona nastavlja.

Jasno je bilo odmah da se liga nastavlja ovog mjeseca, no tačan datum nije objavljen. Ugledni Bild večeras piše da je DFL već održao razgovore s klubovima, te da je na kraju odlučeno da se Bundesliga nastavlja 15. maja.

Bild iz bliskih izvora DFL-u je saznao da su klubovi dobili dopis da se liga nastavlja u petak, 15. maja utakmicama 26. kola. Ova odluka će biti zvanično potvrđena sutra od strane DFL-a i klubova.

U prvom kolu nastavka Bundeslige gledat ćemo veliki derbi

Obzirom da Bundesligu nismo gledali skoro dva mjeseca (posljednji meč odigran 11. marta), vrijedi se podsjetiti i kako izgleda tabela te raspored za naredno kolo.

Prije prekida odigrano je 25 kola. Bayern Minhen je lider sa 55 osvojenih bodova, odnosno četiri više od drugoplasiranog Dortmunda i pet više od trećeplasiranog Leipziga. Vrlo blizu samog vrha je i Borussia Monchengladbach koja ima svega bod manje od Leipziga. Do kraja je ostalo još da se odigra devet utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prvim mečevima kada se sezona nastavi gledat ćemo nekoliko zanimljivih dvoboja. Naravno, u centru pažnje odmah će biti derbi između Dortmunda i Schalkea, dok Bayern igra u gostima protiv Union Berlina, Leipzig će dočekati Freiburg, a Levewrkusen će u goste Werderu. U ostalim mečevima sastaju se Hoffenheim - Hertha, Eintracht - Monchengladbach, Fortuna - Paderborn, Koln - Mainz i Augsburg - Wolfsburg.

Podsjetimo, titulu šampiona naravno brani Bayern.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Bogu hvala napokon nogomet. Jako pametno su ovo njemci uradili, pratit ce im ligu puno ljudi, tu ce se tv prava zakucavat jer realno svima nedostaje nogomet i velika vecina nas ce pratit bundesligu
7 1
user1583752673
Bravo za Nijemce svaka im cast
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije