U prvom kolu nastavka Bundeslige gledat ćemo veliki derbi

Bit će jako zanimljivo

U prvom kolu nastavka Bundeslige gledat ćemo veliki derbi

Nakon nekoliko sedmica neizvjesnosti konačno smo danas saznali da nam se vraća Bundesliga.

Najbolji njemački klubovi dobili su zeleno svjetlo za nastavak takmičenja bez navijača i ostaje samo da Nogometni savez odredi datum povratka.

Za sada su u igri tri opcije - 15., 22. i 29. maj. Klubovi treniraju već nekoliko sedmica i sigurno je da će biti spremni za bilo koji od ova tri datuma.

Obzirom da Bundesligu nismo gledali skoro dva mjeseca (posljednji meč odigran 11. marta), vrijedi se podsjetiti i kako izgleda tabela te raspored za naredno kolo.

Prije prekida odigrano je 25 kola. Bayern Minhen je lider sa 55 osvojenih bodova, odnosno četiri više od drugoplasiranog Dortmunda i pet više od trećeplasiranog Leipziga. Vrlo blizu samog vrha je i Borussia Monchengladbach koja ima svega bod manje od Leipziga. Do kraja je ostalo još da se odigra devet utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prvim mečevima kada se sezona nastavi gledat ćemo nekoliko zanimljivih dvoboja. Naravno, u centru pažnje odmah će biti derbi između Dortmunda i Schalkea, dok Bayern igra u gostima protiv Union Berlina, Leipzig će dočekati Freiburg, a Levewrkusen će u goste Werderu. U ostalim mečevima sastaju se Hoffenheim - Hertha, Eintracht - Monchengladbach, Fortuna - Paderborn, Koln - Mainz i Augsburg - Wolfsburg.

Podsjetimo, titulu šampiona naravno brani Bayern.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi