Bild javlja: Schalke želi vratiti Kolašinca
Foto: EPA

Bh. fudbaler velika želja Tönniesa

Bild javlja: Schalke želi vratiti Kolašinca

Schalke iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u historiji. Rudari iz Gelsenkirchena su za bundesligški status strepili sve do samog finiša, a kako se scenarij ne bi ponovio, tokom ljeta uslijedit će ozbiljne rekonstrukcije u ekipi.

Nijemci špekulišu da će 'plaćenici' poput Nabila Bentaleba i Aminea Harita gotovo pa sigurno napustiti Schalke, a aktivna će svakako biti i rubrika 'dolasci' u kojoj bi klupski šef Clemens Tönnies rado vidio i našeg reprezentativca Seada Kolašinca.

U tamošnjim medijima navode kako Tönnies traži igrače koji se poistovjećuju sa Schalkeovom filozofijom i da se upravo Kolašinac uklapa u to, međutim šanse da se mladi defanzivac vrati u Gelsenkirchenu su ravne minimumu, pogotovo jer se u međuvremenu ustalio u timu Arsenala.

"Kolašinac je Schalke napustio besplatno. Bivši sportski direktor Heidel nije uspio da ga nagovori na produženje saradnje", podsjećaju, između ostalog, novinari uglednog Bilda.

Ima li Schalke novca?

Uz to što je Kolašinac danas standardni igrač Arsenala, upitno je i je li Schalke u mogućnosti transfer finansijski podržati, pogotovo ako se zna da reprezentativac Bosne i Hercegovine na sedmičnom nivou u Londonu zarađuje 119.500 funti.

Također, u situaciji kada finansijska situacija u Schalkeu nije najbolja i 20 miliona eura, koliko Arsenal traži, čini se kao prevelika cifra.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Kolašinac je upravo u Schalkeu započeo svoju profesionalnu karijeru. Za ovaj klub je u razdoblju od 2012. do 2017. godine odigrao 123 zzvanične utakmice postigavši pritom četiri pogotka uz 13 asistencija.

Od ranije je poznato kako Kolašinca na svom radaru uz Schalke ima i Milan.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keno
da li stvarno mislis da bi covjek u najbolje godine iz Arsenala otisao u Schalke nazad, naravno da ne mislis al jbg mora se pisati bilo sta da se ispuni kvota
5 0
nightcry
ali ima i ona: da li Arsenal želi zadržati Seada, bez obzira što je igrao malo više ove sezone !? nisu li iz Arsenala tražili drugog lijevog beka još u januaru ?!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi