Petr Cech na slikovit način objasnio razliku između Arsenala i Chelseaja

Golman odlazi u penziju

Petr Cech na slikovit način objasnio razliku između Arsenala i Chelseaja

A. Čaušević

Petr Cech će večeras odigrati svoj posljednji meč u karijeri. Sudbina je htjela da to bude protiv kluba u kojem je stekao pun slavu. 

Arsenal i Chelsea će se se sastati u finalu Europa lige, a legendarni češki golman će stajati na golu Topnika.

Cech je na Stamford Bridgeu proveo punih 11 godina, gol Plavaca je branio od 2004. do 2015. godine. Za taj period osvojio je i pristojan broj trofeja.

Međutim, priliku za posljednji trofej u karijeri može osvojiti u dresu Arsenala čiju mrežu čuva od ljeta 2015. godine.

Na Emirate je prešao u transferu vrijednom 14 miliona eura, a nedugo poslije toga postao je i kapiten višestrukog prvaka Engleske. 

U najavi finalne utakmice Europa lige Cech je na slikovit način objasnio razliku između dva londonska kluba. U jednom nema pritiska, a u drugom je poslije kiksa kao na sahrani.

"Mislim da generalno u Arsenalu nema dovoljno pritiska... U Chelseaju kada bi remizirali u svlačionici bi bilo kao na sahrani. Bilo je tako loše", rekao je 36-godišnjak za London Evening Standard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Račaunajući klupske i reprezentativne mečeve večerašnji duel u Bakuu Cechu će biti 727. u karijeri. Osvanje trofeja bi sigurno predstavljalo sretan kraj jedne vrhunske karijere. Međutim, podigao pehar u zrak ili ne Cech će sigurno pustiti poneku suzu...

Osim za Arsenal branio je još za Rennes, Spartu iz Praga i Chmel Blsany. Sa 124 utakmice igrač je sa najviše nastupa u dresu reprezentacije Češke.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi