Bili su hit lige, a sada ih napustila osmorica igrača

Prestala je njihova bajka

Bili su hit lige, a sada ih napustila osmorica igrača

E. Škorić

Iako su prošle sezone bili pravi hit u HNL-u, ovog ljeta Rudeš je ostao bez čak osam nogometaša.

Rudeš je mali tim iz zagrebačkog predgrađa, no brzo je prikupio simpatije širom Hrvatske zbog dobrih igara. Rudeš je u proljetnom dijelu sezone igrao nevjerovatno i samo je Rijeka u tom periodu skupila više bodova.

Ali nakon što je trener Jose Manuel Aira napustio Rudeš, isto su učinili i brojni nogometaši.

Potvrđen je i na službenim internetskim stranicama kluba na kojim se navodi da Markus Pavić, Einar Galilea, Rafa Paez, Arturo Segado, Juanan Entrena, Antonio Glauder, Anderson Cruz i Tomislav Turčin neće nositi klupske boje u sezoni 2018./2019.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Vidjet ćemo kako će se sve to odraziti an Rudeš, koji će se po svemu sudeći i naredne sezone boriti za ostanak u društvu najboljih hrvatskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi