Bilić najavio velike promjene u Premier ligi

"Biće novca za sve"

Bilić najavio velike promjene u Premier ligi

Hrvatski trener Slaven Bilić pravi je heroj navijača West Hama, s kojim bi uz malo sreće mogao izboriti čak i plasman u Ligu prvaka.

Ova sezona Premier lige je dosta neobičnija od prethodnih, najviše zbog West Hama i senzacionalnog Leicestera, koji suvereno drži prvo mjesto na tabeli.

"Naša priča je odlična, ali je Leicesterova čudesna. Mislim da je ovo stalna promjena na vrhu Premier lige i da će ih biti još mnogo u godinama koje dolaze", rekao je Bilić.

Novi ugovor o TV pravima vrijedan pet milijardi funti koji stupa na snagu iduće sezone znači da će dvadeset timova iz Premier lige podijeliti veći dio tog novca, a Slaven Bilić smatra da će doprinijeti još boljoj i zanimljivijoj ligi u bliskoj budućnosti. 

"Recimo da Manchester City kupi Karima Benzemu, a već ima Sergija Aguera pa ne moraju da nadoknade veliki zaostatak. Chelsea može prodati Diega Costu a dovesti Roberta Lewandowskog, a neće biti bolji već samo drukčiji", započeo je Bilić, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali, klubovi kao što smo mi, Crystal Palace, WBA ili Leicester mogu samo biti bolji kada budu imali više novca. Prije dvije godine je WBA možda mogao da priušti Saloona Rondola, ali bi morali prodati Saida Berahina da bi ga kupili. Sada mogu zadržati Berahina i dovesti Rondona istovremeno. Sa više novca i uz kvalitetno ulaganje možete zadržati kvalitetne igrače i uz to kupiti pojačanja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi