Bilić: Sudije su više naklonjene velikim klubovima
Foto:EPA

Želi da se uspori igra

Bilić: Sudije su više naklonjene velikim klubovima

S. Bošković

Hrvatski trener, Slaven Bilić,  tvrdi da sudije nesvjesno favorizuju velike klubove zbog negativne reakcije koja bi mogla uslijediti nakon tih odluka.

Trener West Ham Uniteda smatra da će video tehnologija natjerati sudije da prestanu donositi odluke u koristi velikih klubova.

Prošlog vikenda Chelsea je slavio protiv Arsenala sa 2:0, a bio je niz kontroverznih odluka od strane sudije ,Mike Deana, koji je van terena poslao Gabriela Paulistu, ali nije kaznio Diega Costu iako je udario Laurena Koscielnyja u lice.

"Veliki klubovi uvijek dobiju odluke na svoju ruku. Ne mislim da je to namjerno, ali isto je u Hrvatskoj, Španiji, Njemačkoj i Turskoj", rekao je Bilić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Veliki klubovi prave veliki pritisak. Ako ne dobiju jedanaesterac to je veliki skandal, ali ako se to desi malom klubu to se spomene jednom i to ne u najboljem terminu. To je razlog zašto su oni veliki klubovi. Nemoguće je da sudije urade sve tačno zbog brzine i kretanja lopte na terenu, zato je bolje usporiti igru na tri sekunde", dodao je Bilić, koji je slavio na gostovanjima protiv Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja.

Također je dodao da treneri ne bi trebali biti kažnjeni zbog govora protiv sudija na kraju meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti