Vlasnici Watforda dugo ponižavali Bilića pa mu jučer uručili otkaz

Tvrdi Athletic

Vlasnici Watforda dugo ponižavali Bilića pa mu jučer uručili otkaz

E. Oštraković

Slaven Bilić dobio je otkaz u Watfordu. On je manje od pola godine bio trener tima iz Championshipa, a presudilo mu je to što se nalazio na devetom mjestu.

Nije trener iz Hrvatske nikako uspijevao da popravi formu svoje ekipe koja je u zadnjih osam prvenstvenih utakmica ostvarila samo jednu pobjedu.

Krenuo je pad Bilića još i ranije. Naime, on je krajem prošle i početkom ove godine izgubio tri od četiri utakmice, a eliminisan je i iz FA kupa.

Obzirom da je vlasnik Watforda poznat po tome da često mijenja trenere, bilo je očekivano da se isto desi i sa Bilićem.

Nakon što su se zahvalili Biliću, Watford je za novog trenera postavio Chrisa Wildera, bivšeg trenera Sheffield Uniteda i Middlesbrougha.

Ipak jedna od glavnih tema u Engleskoj jeste vijest koju je prenio pouzdani Athletic, a radi se o tome da su čelnici Watforda ponižavali Bilića.

Oglasi

Naime, ono su pravili takve poteze koji su se mogli protumačiti kao pritisak na Slavena Bilića da sam podnese ostavku.

On je jučet otpušten, a Athletic piše kako su dva mjeseca ranije iz kluba zvali druge trenere da gledaju treninge ove ekipe.

Prvo je 6. januara na trening Watforda došao Jose Peseiro, portugalski trener koji je selektor Nigerije, a Bilić nije znao za to.

Kada je saznao bio je jako ljut, ali to je bio tek početak. Nova "scena" priređena mu je prije utakmice sa Prestonom.

Naime, igrači su shvatili da im je odbijeno po 300 funti od plate, a razlog je bio zaista nevjerovatan.

Vlasnik je rekao da igrači zbog povećanja troškova trebaju platiti hranu koju im klu daje.

Bilić će nakon otkaza dobiti 400 hiljada funti zbog raskida ugovora.

Top Komentari

Tutumaca
Uprava drama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi