Vahid Halilhodžić novi trener Nantesa!
(Foto: EPA)

Dogovorena saradnja

Vahid Halilhodžić novi trener Nantesa!

M. Šljivak

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić (66) novi je trener francuskog prvoligaša Nantesa.

Halilhodžić je danas obavio razgovore sa predsjednikom ovog tima Waldemarom Keitom i pristao je da preuzme vođenje Nantesa, tima u kojem je postao igračka legenda.

Na klupi Nantesa Vaha će zamijeniti Miguela Cardosa koji je dobio otkaz nakon očajnog početka nove sezone, a u stručnom štabu će mu se pridružiti Patrick Collot, koji mu je bio pomoćnik u ekipi Lillea.

Halilhodžić je prethodne tri godine radio kao selektor Japana, a u Francusku se vraća nakon 13 godina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ranije je 66-godišnji stručnjak radio kao trener Raje Casablance, Lillea, Rennesa, PSG-a, Trabzonspora i zagrebačkog Dinama.

Kao selektor je pored Japana vodio Alžir i Obalu Slonovače.

Top Komentari

Emir
Trecerazredni trenercic u trecerazrednom klubu.
4 44
rodjak
On je postao igracka legenda u Velezu,kakvom Nantesu.Tu je samo unovcio svoju karijeru i jos dodatno dopunio(bronzana kopacka Evrope).U Velezu proglasen za najperspektivniji igrac evrope 78',najbolji strijelac kvalifikacija za mlade iste godine,najbolji igrac Yugoslavije 79',osvojio Kup Marsala Tita sa Velezom 81 i Balkanski kup iste godine,igrao svijetsko prvenstvo 82 u Spaniji i tako dalje i tako dalje,kakav Nantes i kurac
42 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi