Vahid Halilhodžić preuzima Nantes?
(Foto: EPA)

Dobio ponudu kluba

Vahid Halilhodžić preuzima Nantes?

M. Šljivak

Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić mogao bi se vratiti u Ligue 1.

Halilhodžić je, prema informacijama iz Francuske, dobio ponudu prvoligaša Nantesa. Predsjednik ovog kluba Waldemar Kita počeo je pregovore sa bh. trenerom, ali još uvijek ništa nije potpisano.

Ipak, Vaha je glavna želja predsjednika kluba. On čini sve da klupsku legendu dovede na trenersko mjesto, gdje bi trebao zamijeniti Miguela Cardosa, koji je dobio otkaz.

Više informacija o eventualnom preuzimanju Nantesa od strane 66-godišnjeg bh. trenera biće poznato večeras, nakon što se sastanak između dvije strane održi.

Popularni Vaha je od otkaza na klupi Japana pred samo Svjetsko prvenstvo imao nekoliko ponuda. Međutim, odlučio je da ih odbije i sada će vjerovatno imati šansu da povede tim za koji je igrao u periodu od 1981. do 1986. godine i gdje je stekao status ikone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ako preuzme vođenje Nantesa biće to njegov povratak u francuski fudbal gdje je radio od 1993. do 2005. godine, a vodio je Beauvais, Lille, Rennes i PSG.

Nantes je loše ušao u novu sezonu i u sedam kola su ostvarili samo jednu pobjedu, te se nalaze na 19. mjestu Ligue 1 sa pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi