"Bilo bi potpuno neodgovorno pridržavati se Ramazana u ovoj fazi sezone"

Ajax se bori za trofeje, a trojica igrača spremna da poste

"Bilo bi potpuno neodgovorno pridržavati se Ramazana u ovoj fazi sezone"

Edmir Škorić
Teme:

Ajax u narednim sedmicama može da osvoji titulu u Erediviziji, Kup i možda čak i Ligu prvaka.

Uglavnom, mjesec maj je ključan za Ajax, koji je sve bliže finalu Lige prvaka (u prvom meču polufinala slavio s 1:0 u gostima kod Tottenhama, op.a), zatim igra finale Kupa i na dobrom je putu da osvoji prvenstvo.

U ponedjeljak počinje Ramazan, sveti mjesec muslimana, a već u srijedu Ajax igra protiv Tottenhama revanš u Amstedamu.

U mjesecu ramazanu nije dopušteno jesti i piti od izlaska do zalaska sunca, naravno za one koji se odluče postiti, a ramazan traje od 5. maja do 4. juna.

Ajaxovi igrači Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui i Zakaria Labyad su muslimani i u klubu se plaše da će post poremetiti njihove nastupe.

"Puštamo igrače da sami odluče. Igrači mogu da se dogovore s trenerskim i medicinskim osobljem ako žele da poste", rekao je glasnogovornik holandskog kluba za De Telegraaf.

Jedan od najboljih kondicionih trenera Raymond Verheijen (48) također je govorio o ovoj temi. Prema njegovim riječima, igrači mogu biti izloženi velikim problemima i povredama ukoliko budu praktikovali post.

"Bilo bi potpuno neodgovorno pridržavati se Ramazana u ovoj fazi sezone", naglašava Verheijen, ukazujući kako je za mnoge sportaše iznimka napravljena zbog specifičnih okolnosti. "Kasnije mogu da poste i uopće nema tabua u vjeri".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

“Sunce zalazi u srijedu u 9.18 sati, a naša utakmica s Tottenhamom počinje u 21 sat. Igranje bez hrane nije moguće. Zamislite da je 0:1 nakon devedeset minuta. Onda moraju igrati i produžetke. Očekujem da će sami igrači misliti da je to nemoguće", potvrdio je Verheijen.

Top Komentari

KRKAN
NABITI IH ONDA NOGOM IZ KLUBA PA NEKA ŽIVE OD ISLAMA I MILIONE ZARADJUJU OD ISLAMA, VALJDA IMAJU NEKI PROPISI UNUTAR KLUBA KOJEG SE IGRACI TREBAJU PRIDRZAVATI, GLADOVATI I BAVITI SE SPORTOM NA NAJVISEM MOGUCEM NIVOU JE NEMOGUCE
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi