Za igrače Ajaxa Ramazan počinje kasnije?
U Holandiji su shvatili da bi mogli pomoći igračima Ajaxa da naprave sjajan rezultat u Ligi prvaka pa su odlučili da pomjere Ramazan.

Kako je ovo moguće

Za igrače Ajaxa Ramazan počinje kasnije?

Esmer Oštraković
Teme:

Holandski nogometni savez donio je prilično čudnu odluku, a sve pravdaju time da žele pomoći nogometašima Ajaxa.

Naime, za nekoliko dana počinje Ramazan, a naravno on se veže uz post od hrane i pića, što dodatno otežava igračima.

U Holandiji su shvatili da bi mogli pomoći igračima Ajaxa da naprave sjajan rezultat u Ligi prvaka pa su odlučili da pomjere Ramazan.

Njihovo obrazloženje bilo je takvo da žele da pomognu Hakim Ziyechu, Noussairu Mazraouiju i Zakariji Labyadu.

Naravno prvi spomenuti je jedan od najzaslužnijih za ovakve igre Ajaxa, te se pribojavaju da bi njegove igre bile lošije ukoliko bude postio.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nikako ne možete igrati finale kupa na prazan želudac u nedelju, a zatim polufinale Lige prvaka, pa i potencijalno finale Lige prvaka. Ova odluka možda nije uredu za ostale muslimane, ali je u interesu našeg nogometa, i nadamo se da imate razumijevanja", izjavio je predsdjednik Holandskog saveza Michael van Praag.

Tako ramazan za nogometaše Ajaxa kreće tek 10. juna, ali vidjet ćemo kako će na ovo reagovati nogometaši.

Top Komentari

Bhf111
Od tad mrzim cvijece ajax i holandjane. Koji su to glupani
5 0
ArminA
Nigdje veze s mozgom . Moze se postiti kad ti je volja ali se mjesec ne moze pomjeriti.Mjesec Ramazan je s razlogom odredjen i sve je vec uredjeno kad sta i kako .Jedan kriscanin odluciva kad ce biti Ramazan ,pa gdje ovaj svijet ide...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi