Bilobrk: Došlo je do zasićenja, čekam pravu ponudu

Napustio Široki Brijeg

Bilobrk: Došlo je do zasićenja, čekam pravu ponudu

Osmogodišnjoj eri Luke Bilobrka u Širokom Brijegu je došao kraj.

Iako je s plavo-bijelima imao važeći ugovor, ovaj iskusni golman odlučio je raskinuti saradnju i potražiti novi izazov, što je danas klub s Pecare i potvrdio na svojoj zvaničnoj stranici.

U ovom trenutku nije poznato gdje bi Bilobrk mogao nastaviti karijeru, no naći novi klub neće biti problem, posebno ako se uzme u obzir da se radi o jednom od najbolji čuvara mreže u Premijer ligi. 

"U Širokom Brijegu sam proveo osam prelijepih i emocijama ispunjenih godina. Na koncu, ne želeći nikoga izostaviti, od srca se zahvaljem svima, suigračima, trenerima, upravi, tehničkom osoblju, navijačima i svim dragim ljudima koje se sam upoznao u Širokom Brijegu. Nikome ništa ne zamjeram", kazao je Bilobrk, pa nastavio:

"Došlo je do zasićenja u međuvremenu i iz tog razloga odlučio sam da potražim nove izazove. Vjerujem kako u meni ima još elana i kvalitete da budem sve bolji. Za sada su sve opcije otvorene, spreman sam na razgovor sa svakim ozbiljnim i ambicioznim klubom. Neću žuriti, najprije ću se odmoriti i onda vidjeti šta i kako dalje", poručio je Bilobrk koji je u BiH branio još za Travnik i Čelik.

Bilobrk je, dodajmo i to, među stativama Širokog Brijega stajao 178 puta i primio samo 144 pogotka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi