Bio je "dom" za niz bh. fudbalera: Ugasio se poznati belgijski klub!

Proglašen bankort

Bio je "dom" za niz bh. fudbalera: Ugasio se poznati belgijski klub!

A. Čaušević
Teme:

Trgovački sud u Dednermondeu proglasio je bankrot poznatog belgijskog kluba, Lokerena koji je prije nekoliko godina igrao grupnu fazu Europa lige. 

Predsjednik Lokeren, Louis De Vries, je jutros potvrdio kako se neće žaliti na ovu presudu te da će Lokeren poštovati sve sudske odluke.

Dvostruki osvajač Kupa Belgije iz 2012. i 2014. godine ima dugovanja u iznosu od 5 miliona eura. Zbog nemogućnosti da pronađe novog finansijera klub je praktično ugašen.

"Na moju veliku žalost moram priznati da bez obzira na silne pokušaje nismo uspjeli pronaći investitora u zadanom roku", poručio je De Vries.

Lokeren je osnovan 1923. godine. Na eurosceni je igrao nekoliko puta, a 2019. godine je ispao u drugu ligu. Belgijski mediji spominju da bi klub mogao ponovo početi djelovati nakon fuzije s amaterskim klubom VW Hamme.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Inače, za Lokeren je tokom prošlosti igralo nekoliko bh. fudbalera, a najzvučnije ime svakako je Veldin Muharemović koji je dres ovog kluba nosio od 2008. do 2010. godine. Član Lokerena je bio i bivši bh. reprezentativac Suvad Katana kao i sadašnji član Metalleghea BSI Sulejman Smajić.

Član Lokerena u ovoj sezoni je i Anel Hajrić, bivši omladinski reprezentativac BiH koji je na 15 mečeva u svim takmičenjima uspio zabiti dva gola.

Top Komentari

EdwinPol
A Celik 15 miliona i nikom nista... eee moja "drzavo"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi