Bio je prestravljen na debiju za Barcelonu, a onda mu je Xavi dao savjet koji i danas pamti

Za njega je to sve tako jednostavno

Bio je prestravljen na debiju za Barcelonu, a onda mu je Xavi dao savjet koji i danas pamti

E. Čaušević

Xavi Hernandez jedan je od najboljih veznih fudbalera u historiji fudbala, a svojim igrama u Barceloni mnoge je ostavljao bez teksta.

Xavi je gotovo cijelu svoju karijeru proveo u dresu Barcelone s kojom je u više navrata osvojio sve što se moglo osvojiti. S dosta uspjeha igrao je i za Španiju s kojom je također osvojio sve moguće trofeje i tako zauvijek ispisao svoje ime u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Ovaj veznjak za mnoge mlade fudbaler Barcelone je idol i sigurno je da svaki od njih sanja da jednog dana bude u katalonskom timu kao nekada Xavi. Kolika je bila njegova jednostavnost pokazao je nekadašnji igrač Barcelone, Marc Bartra, koji nikada neće zaboraviti Xavijev savjet.

Ovaj 28-godišnji defanzivac debitovao je za Barcelonu 2010. godine nakon što je prošao sve kategorije La Masije. Jedno vrijeme je bio poprilično standardan i važio je za nasljednika legendarnog Puyola, ali to nikada nije ostvario.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bartra je izjavio da nikada neće zaboraviti svoju prvu utakmicu u seniorskom timu Barcelone, te posebno savjet koji je tada dobio od Xavija jer je bio prestravljen pred ovaj meč.

"Rekao mi je tako jednostavno šta da uradim i da se ne brinem. Prvo mi je prišao i rekao da budem miran, a onda kada sam ušao u igru prišao mi i dobacio 'Ako ne znaš ša da uradiš s loptom samo je meni dodaj, ako ima neko da vrši pritisak i napada te opet ti meni dodaj loptu i ne brini se'. Te njegove riječi ću pamtiti cijeli život", rekao je Bartra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije