Dembeleova nevjerovatna brzina je sada za njega najveća opasnost u karijeri

Mora dobiti na mišićnoj masi

Dembeleova nevjerovatna brzina je sada za njega najveća opasnost u karijeri

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć u gostima odigrala utakmicu bez golova protiv Lyona u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Katalonski klub je veliki favorit u ovom okršaju i sve osim plasmana Barce dalje bi bila senzacija. Ipak, Lyon je u prvoj utakmici uspio da sačuva svoju mrežu i tako zadrži nade da mogu napraviti čudo iako se revanš utakmica igra u Barceloni.

Jedan od boljih na teren sinoć je bio Ousmane Dembele koji je prijetio stalno golu Lyona, ali nije uspio da zabije gol. Navijači Barce bili su iznenađeni kada ga je Ernesto Valverde izveo iz igre jer je bilo jasno da je Dembele itekako raspoložen za igru.

Međutim, katalonski Sport je danas objavio da Valverde ima objašnjenje za manju minutažu Dembeleu. Navodno, ljekarski tim je iskazao zabrinutost zbog toga što vjeruju da Dembele ne bi trebao igrati svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, oni tvrde da njemu fali mišićne i tjelesne mase i da je zbog toga sklon čestim povredama. Dembele je poznat po svojoj nevjerovatnoj brzini i eksplozivnom startu, a upravo mu je to sada i najveći protivnik, te mu prijeti sve više problema s povredama što bi moglo itekako da upropasti njegovu karijeru.

Ljekarski tim je saopštio da Dembele nema dovoljno mišićne mase i da zbog svoje brzine i brzog starta previše opterećuje mišiće, tetive i zglobove, a s tim je upravo imao i najviše problema. Oni pokušavaju da riješe ovaj problem, te Dembele odavno ima svog ličnog kuhara kojem je zadatak da se igrač Barce malo udeblja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi