Bio je rekordno pojačanje engleskog kluba, a dvije godine kasnije na posudbi u Celti

Boufalu ne ide po planu

Bio je rekordno pojačanje engleskog kluba, a dvije godine kasnije na posudbi u Celti

Da bi se napravila velika fudbalska karijera nije dovoljan samo talenat, konstatacija je u čiju smo se tačnost uvjerili nebrojeno puta. Potrebno je i puno sreće, zalaganja i rada.

Jedan od onih čija karijera nije krenula očeivanim putem je i 24-godišnji ofanzivni veznjak Southamptona Sofiane Boufal.

Ovaj fudbaler je po svom dolasku u Premier ligu prije dvije godine pokazao ogroman talenat, ali je potom "nestao". Trener Southamptona Mark Hughes ga je potpuno "zamrznuo" krajem minule sezone, a sada je odluličio i da ga ne povede na pripremnu turneju u Kini.

Zbog nedostatka minutaže u dresu Svetaca Boufal je ostao i bez poziva selektora Maroka za Mundijal u Rusiji, a sada su ga u Southamptonu odlučili poslati na posudbu u Celtu iz Viga. Posudbu Sofianea Boufala su potvrdili i Southampton i Celta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je Boufal samo dvije godine nakon što je Southampton oborio tadašnji klupski transfer rekord (16 miliona funti) kupivši ga od Lillea potpuno izgubio svoje mjesto u ekipi.

Od dolaska u Southampton 2016. godine Boufal je za Svece upisao 59 nastupa, te je postigao četiri gola uključujući i gol sezone 2017/2018 u Premier ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi