Dvije ponude na stolu Shaqirija

Ostaje u Premier ligi?

Dvije ponude na stolu Shaqirija

Ekipa Stoke Cityja je nakon dugo godina ispala iz Premier lige, a čini se kako to znači i odlazak bez nekih veoma bitnih fudbalera.

Jedan od njih svakako je i krilni napadač Xherdan Shaqiri. Krilni igrač je tokom karijere igrao za neke od najvećih evropskim klubova, pa njegove ambicije svakako nisu igranje Championshipa. On na stolu već ima dvije ponude.

Prva ponuda dolazi iz Southamptona. Sveci su uspjeli ostati u ligi na veoma dramatičan način i to će im pomoći da u narednom prelaznom roku dovedu neka zvučna pojačanja poput Shaqirija. S druge strane, Švicarca sa albanskim porijeklom želi i Tottenham. Naravno ga trener Mauricio Pochettino vidi kao idealnog igrača u svojoj formaciji i Pijetlovima ovaj transfer vjerovatno ne bi bio veliki problem.

Šta će Shaqiri na kraju odabrati, još se ne zna, ali jedno je sigurno - ako dobro odigra na Svjetskom prvenstvu, neće ostati samo na ove dvije ponude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je tokom karijere igrao za Basel, Bayern i Inter prije dolaska u Premiership. Za reprezentaciju je do sada upisao 69 mečeva i 20 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi