Bio je spreman: Golman Norwicha na boci ispisao gdje će ko šutirati penale

Krul pokazao da je majstor za penale

Bio je spreman: Golman Norwicha na boci ispisao gdje će ko šutirati penale

M. Šljivak

Tim Krul junak je Norwicha.

Iskusni nizozemski čuvar mreže skinuo je dva penala i odveo je Kanarince u narednu fazu FA Kupa.

Krul je očekivao penale u ovoj utakmici, pa je tako na boci za vodu napisao na koji način fudbaleri Tottenhama izvode penale.

Na kraju je dobro prošao. Skinuo je udarc Troya Parrotta i Gedsona Fernandesa, Erik Lamela je pogodio prečku, ali Norwich je prošao dalje.

Krul je i ranije često pokazivao da je stručnjak za penale, a ove sezone je igračima Manchester Uniteda u jednom poluvremenu odbranio čak dva udarca s 11 metara.

Top Komentari

Chupy
To je kada ozbiljno shvatis svoj posao. Znaci o svemu mislio. Svaka cast majstore. Svako od nas bi se znao bacati ko majmun lijevo ili desno.
4 0
Darkwood
Tim Krul je inače jak kad dođe tekma na penale. Svi koji malo bolje pratimo fudbal možemo da se prisjetimo svijetskog prvenstva, Holandija protiv Kosta Rike. Van Gaal mjenja golmana na kraju tekme i ubacuje ovog da skida penale. Meni jedan od istorijski poteza u svijetu fudbala.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi