Bio je velika Kloppova želja, ali se na Anfieldu nije snašao - vraća se u bivši klub?

Kakva će biti sudbina Nabyja Keite?

Bio je velika Kloppova želja, ali se na Anfieldu nije snašao - vraća se u bivši klub?

Jurgen Klopp je od ekipe Liverpoola napravio skoro nezaustavljivu mašinu. Čini se da sve funkcioniše kako treba, ali ima i onih koji se na Anfieldu jednostavno ne uklapaju.

Tako je 25-godišnji Naby Keita bio velika želja Jurgena Kloppa, pošto je u dresu Leipziga pružao fantastične partije i bio jedan od najboljih igrača Bundeslige.

Čelnici Liverpoola su ispunili Kloppovu želju i izdvojili 60 miliona eura za Keitin potpis.

Ipak, nije se uklopio Keita na Anfieldu, nije ni sjena igrača iz Leipziga, bilo je i dosta povreda, pa su se sada pojavile špekulacije da bi mogao napustiti Liverpool već na ljeto - dvije godine nakon transfera.

Njemački Bild piše da Leipzig, čije ambicije konstatno rastu, ne bi imao ništa protiv da ponovo vidi Keitu u svojim redovima, a njemački klub bi nakon eventualne prodaje nekih prvotimaca trebao imati dovoljno novca za transfer veznjaka iz Gvineje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekuliše se i da bi njegov transfer sigurno sada koštao dosta manje nego što je Liverpool platio za njegove usluge. Da li će do istog doći, vjerovatno ćemo vidjeti na ljeto.

Naby Keita je od ljeta 2018. godine odigrao 51 utakmicu za Liverpool, postigao šest golova i upisao dvije asistencije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi