Dani Olmo objasnio zašto se nije vratio u Barcu: "Javili su se krajem januara, ali..."

Katalonci nisu bili dovoljno ozbiljni

Dani Olmo objasnio zašto se nije vratio u Barcu: "Javili su se krajem januara, ali..."

E. Čaušević

Španski fudbaler Dani Olmo ove zime napustio je zagrebački Dinamo i odlučio je karijeru nastaviti u Leipzigu.

Olmo je igrao odlično u dresu Dinama čime je privukao interes mnogih klubova. Iako je bilo priče da bi se mogao vratiti u Barcelonu on je na kraju izabrao odlazak u Leipzig što je mnoge iznenadilo.

No, španskom ofanzivcu ne ide baš najbolje u dresu njemačkog kluba. Mečeve većinom počinje s klupe za rezervne igrače, ali vjeruje da će se to promijeniti kada se sezona ponovo nastavi.

U razgovoru za Mundo Deportivo ovaj fudbaler je priznao da je Barcelona pokazala interes za njega, ali da su se povukli iz dogovora kada je to bilo najbitnije, te da je zbog toga odabrao Leipzig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imao sam osjećaj da interes Barcelone nije bio baš ozbiljan. Pričali smo u novembru prošle godine i tada je izgledalo da oni žele brzo sve da završe. Onda su iz nekog razloga sve odgodili i nisu se javljali do kraja januara. Kada su čuli da idem u Leipzig ponovo su se oglasili i tražili od mene da malo sačekam. Ipak, već sam dao riječ Leipzigu i odlučio sam da idem tamo. To je bila samo moja odluka i vjerujem da nisam pogriješio", rekao je Olmo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi