Bio je velika nada Engleza, a sada je na spisku Jamajke
Foto: EPA

Ravel Morrison dobio poziv

Bio je velika nada Engleza, a sada je na spisku Jamajke

Midhat Šljivak

Dobar dio mladih fudbalera nikada ne ispuni zacrtani cilj o vrhunskoj profesionalnoj karijeri, iako su dominantni u omladinskim kategorijama.

Mnogi potpuno nestanu sa scene, dok je dosta onih koji ne ispune očekivanja i postanu puki prosjek, te se utope u sivilo osrednjih liga.

Među onima od kojih se očekivala mnogo veća karijera je Ravel Morrison. Nekadašnji mladi reprezentativac Engleske važio je za najvećeg talenta na Ostrvu, ali obećavajuća karijera mu je nakon što je napustio omladinski pogon Manchester Uniteda krenula nizbrdo.

Igrao je za West Ham, Lazio, QPR, Birmingham i Cardiff, imao je svijetlih trenutaka u karijeri, ali nikada nije postigao ono što se od njega očekivalo. Trenutno igra u Meksiku gdje nosi dres Atlasa iz Guadalajare.

Englezi su o njemu govorili o superlativima. Očekivalo se da upravo on bude nova velika stvar fudbala u ovoj zemlji, ali od toga nema ništa. Uskoro će Morrison zaigrati za drugu reprezentaciju. Selektor Jamajke, odakle vodi porijeklo, poslao mu je poziv u nacionalni tim i on će vjerovatno obući dres ove reprezentacije.

Tako će Jamajka sigurno dobiti sasvim dobrog fudbalera koji je trebao biti velika zvijezda, ali sasvim sigurno da će u ovoj selekciji važiti za glavnog igrača.

Morisson je za omladinske selekcije Engleske odigrao devet utakmica i postigao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi