Spisak Engleske nikad nije bio interesantniji
Foto: EPA

Nekoliko novih imena

Spisak Engleske nikad nije bio interesantniji

Midhat Šljivak

Gareth Southgate, selektor fudbalske reprezentacije Engleske, objavio je danas spisak fudbalera na koje računa u predstojećim prijateljskim duelima protiv Holandije i Italije.

Na spisku očekivano nema povrijeđenog napadača Tottenhama Harryja Kanea, ali su se našla neka iznenađujuća imena, pa je ovaj interesantan spisak izazvao dosta komentara na Ostrvu.

Tako su pozive u reprezentaciju po prvi put dobili golman Burnleyja Nick Pope, te njegov saigrač James Tarkowski, a na spisku su i Alfie Mawson (Swansea) i Lewis Cook (Bournemouth).

Southgate je odabrao ove fudbalere:

Golmani: Joe Hart, Jack Butland, Jordan Pickford, Nick Pope

Odbrana: Ryan Bertrand, Danny Rose, Harry Maguire, John Stones, Joe Gomez, James Tarkowski, Alfie Mawson, Kyle Walker, Kieran Trippier

Vezni red: Ashley Young, Eric Dier, Lewis Cook, Jake Livermore, Jordan Henderson, Jack Wilshere, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Dele Alli, Jesse Lingard

Napad: Raheem Sterling, Marcus Rashford, Danny Welbeck, Jamie Vardy

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Englezi će 23. marta odigrati prijateljski meč u Amsterdamu protiv Holandije, a četiri dana kasnije dočekuju selekciju Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti