Bio je velika nada Reala, a onda je šokirao sve odlukom da se penzioniše i pokrene privatni biznis

Ne kaje se zbog takve odluke

Bio je velika nada Reala, a onda je šokirao sve odlukom da se penzioniše i pokrene privatni biznis

Endin Čaušević

Kroz akademiju Real Madrida svake godine prođe mnogo fudbalera, ali ne uspiju svi baš ostvariti zavidnu karijeru ili doći do prvog tima kraljevskog kluba.

Velika nada Reala nekada je bio i Ivan Saez od kojeg se mnogo očekivalo. On je prošao sve omladinske kategorije kraljevskog kluba, ali nikada nije dobio šansu u prvom timu.

Međutim, mnogi su očekivali da će on prihvatiti da ide na posudbu u neki drugi klub kako bi stekao potrebno iskustvo, no Saez je to odbio. Šokirao je sve kada je na ljeto 2015. godine objavio da završava svoju karijeru iako je imao tada tek 20 godina.

Saez je u razgovoru za uglednu Marcu pričao o svemu što se dešavalo, te je objasnio zašto je odlučio prekinuti karijeru. Mnogi kažu da je on bio izuzetno talentovan igrač, te je igrao na mjestu štopera.

Bio je daleko ispred igrača svoje generacije, te je iz kadeta prebačen čak u rezervni tim Reala. Međutim, jednog dana je odlučio da fudbal za njega više nije onaj san kao nekada.

"Prvo što sam uradio je da sam izbrisao sve fudbalske kontakte koje sam imao u telefonu i odjavio se s društvenih mreža. Totalno sam van fudbalskih dešavanja i shvatio sam da neke stvari u koje vjerujete nisu istinite. Vjerujem da sam uvijek donosio dobre odluke i ne dopuštam da komentari drugih ljudi mijenjaju ono što ja mislim i želim", rekao je Saiz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je tada u ekipi Reala bio u generaciju sa Raulom de Tomasom, Macosom Llorenteom, Mariom Hermosom... Bio je velika nada Kraljeva, a onda je završio karijeru i pokrenuo privatni biznis.

"Zadnju godinu ugovora bio sam u rezervnom timu i to je bila loša sezona za nas. Imao sam šansu da odem na sredini sezone, ali nisam htio. I na kraju sezone sam imao ponuda, ali kada sam shvatio da niti jedna od njih ne izazivaju uzbuđenje kod mene shvatio sam da je kraj. Završio sam karijeru i posvetio se drugim stvarima. Promjena mi je itekako godila i radim kao privatni trener. Mnogo sam sretniji i ispunjeniji i zaista uživam u životu", dodao je Saez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi