Tebas o povratku fudbala: Rizik za zarazu na terenu gotovo da ne postoji!

Prvi čovjek La Lige jasan

Tebas o povratku fudbala: Rizik za zarazu na terenu gotovo da ne postoji!

M. Šljivak

Prvi čovjek španske La Lige Javier Tebas večeras je ponovo govorio o povratku fudbala u ovoj zemlji.

Španski mediji objavili su danas kako je La Liga obavijestila klubove da se spremaju za nastavak sezone od 12. juna, no konačnu odluku će na kraju donijeti ministar zdravstva.

Tebas je potvrdio da je njegova želja povratak na terene upravo tog dana.

"Volio bih da to bude 12. juni, ali još uvijek ne znam. Zavisi od faza oporavka", rekao je on.

Ističe i kako fudbal nije sport u kojem bi se lako mogao širiti koronavirus.

"Fudbal nije sport u kojem bi se virus širio tako lako. Rizik je skoro nikakav, a testovi koje koristimo imaju manje od 5 posto šanse da pogriješe. Također, igrači u kontaktu ne provode više od 67 sekundi. Rizik dolazi kada bi u kontaktu bili više od 15 minuta".

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Španiji je pet fudbalera pozitivno na koronavirus, a Tebas tvrdi da je očekivao mnogo više zaraženih.

"To je manje nego smo očekivali. Očekivali smo 25 do 30 zaraženih. To su svakako jako dobro vijesti. Kada se prvenstvo vrati, igrači će biti testirani 24 sata prije utakmice i očekujemo da do povratka fudbala neće biti zaraženih među fudbalerima", istakao je Tebas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Kako si samo dosao do tog procenta ili su ti pomogli milioni koji se tope svaki dan prekida prvenstva.Kako je mala sansa kad su igraci najveci gadovi na svijetu koji pljuju,hracu i istresaju noseve na travu pa se onda valjaju po njoj.Stavlo se svadjaju unose jedni drugima u lice,grle i ljube
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi