Bio je velika nada Reala, a sada sa 26 godina ne može da nađe klub

Još uvijek slobodan

Bio je velika nada Reala, a sada sa 26 godina ne može da nađe klub

A. Čaušević

Kada neko potpiše za Real Madrid uglavnom to okarakteriše kao ispunjenje sna. Slično je bilo i sa Lucasom Silvom koji je na Santiago Bernabeu stigao 2015. godine. 

Nakon sjajnih partija partija u dresu Cruzeira Silva je proglašen najboljim defanzivnim veznim brazilske Serije A te je kao nagrada stigao transfer u Real.

"Veoma sam sretan i motivisan. Došao sam u Real da učim, ali i da pomognem", rekao je Silva na predstavljanju uz napomenu da je vodio kraljevski klub još od djetinjstva.

Međutim nakon obećavajućeg starta polako je nestao sa scene pa ga je Real prvo posudio Marseillu gdje se nije uspio nametnutni, nakon čega je trebao biti posuđen Sportingu.

Image result for lucas silva real madrid

Ali za klub iz Lisabona nikad nije zaigrao obzirom da zbog nepravilnog rada srca nije prošao ljekarski zbog čega nije ni potpisao ugovor pa se vratio u Cruzeiro na dvogodišnju posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 26-godišnjak se ovog ljeta vratio u Real, ali bez obzira na najbolje namjere ispostavilo se da nije kalibar za Los Blancose pa je početkom septembra raskinuo ugovor s madridskim klubom.

Skoro pet godina nakon potpisa za jedan od najvećih svjetskih klubova Silva je sada bez angažmana i to u godinama kad bi trebao doživjeti vrhunac karijere.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Fakat tužno...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi