Ko izdvaja najviše na plate igrača u La Ligi? Malo je nedostajalo da dođe do promjene na vrhu
Barcelona je i dalje na vrhu po izdvajanju za plate igrača

Real Madrid je imao najveće povećanje u odnosu na prošlu sezonu

Ko izdvaja najviše na plate igrača u La Ligi? Malo je nedostajalo da dođe do promjene na vrhu

S. Pašalić

Nova sezona u španskoj La Ligi je nedavno počela, a klubovi su imali dosta zanimljivih transfera.

Antoine Griezmann, Eden Hazard i Joao Felix su samo neki od igrača koji su promijenili sredinu, ali njihove usluge također i koštaju dosta novca.

Sada je objavljena i lista klubova sa izdvajanjima za plate igrača, a kao i prošle sezone, Barcelona se nalazi na prvom mjestu. Ukupna cifra koju svi klubovi zajedno izdvajaju za plate iznosi 2.94 milijarde eura.

Katalonci su prošle godine izdvajali 632.97 milliona eura, a ove sezone je ta cifra narasla na 671.42 milliona eura.

Real Madrid je imao najveće povećanje sa 566.53 milliona eura, koliko je izdvajao u sezoni 2018/19 na 641.05 milliona eura u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid se i u ovom segmentu nalazi iza Barcelone i Reala sa 348.5 milliona eura, i također je imao povećanje u odnosu na prošlu sezonu kada je izdvajao 293 milliona eura.

Samo još Sevilla, Valencia, Villarreal, Athletic Bilbao i Real Betis izdvajaju više od 100 miliona eura na plate, a tri kluba sa najmanjim izdvajanjima su Granada, Real Valladolid i Mallorca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
A serie a 1,36 BOLJI SMOOO toooo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti