"Bio sam bijesan i istrošen, plakao sam, ali očeva odluka je bila takva"

Želio u Bayern i sa 10 godina

"Bio sam bijesan i istrošen, plakao sam, ali očeva odluka je bila takva"

Edmir Škorić

Kao desetogodišnjak je Serge Gnabry bio blizu Bayerna, no njegov otac mu nije dozvolio tada da dođe u redove njemačkog giganta.

Gnabry je zvijezda Lige prvaka nakon četiri utrpana pogotka Tottenhamu u Londonu i čini se da će ovaj nekadašnji igrač Arsenala biti jedan od glavnih kotača u momčadi Nike Kovača u ovoj sezoni.

S 10 godina je Gnabry želio u Bayern, ali očeva želja je bila da ipak ode u Stuttgart kojem se pridružio s 12 godina, a sa 16 je već bio u Londonu.

"O, čovječe, bio sam bijesan. Bio sam potpuno istrošen i plakao sam, ali moj se otac držao svoje odluke", rekao je Gnabry za Bayernov klupski časopis "51", dodavši:

"Nisam se smio pridružiti Stuttgartu dok nisam napunio 12 godina. Ali moram da priznam da na kraju očeve odluke nisu bile pogrešne".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je na kraju potpisao Gnabryja iz Werdera Bremena 2017. i poslao ga na posudbu u Hoffenheim.

24-godišnjak je najzad debitovao za Bavarce u septembru 2018. godine, a zabio je 18 golova u 50 utakmica u dresu Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi