"Bio sam praktički igrač Partizana, no nije mi žao što sam u Zrinjskom"

Novi napadač šesterostrukog prvaka BiH za SportSport.ba

"Bio sam praktički igrač Partizana, no nije mi žao što sam u Zrinjskom" · Intervju

Miljan Škrbić najnovija je akvizicija mostarskog HŠK Zrinjski. Momak iz Crvenke na medulinskim je pripremama zadovoljio struku šesterostrukog prvaka BiH i "zaradio" dvogodišnji ugovor s Plemićima koji i ove sezone pucaju na najviše ciljeve. Miljanov nogometni put je i više nego zanimljiv.

Ne tako davno bio je pred potpisom ugovora s aktualnim prvakom BiH FK Sarajevo, a malo je nedostajalo da završi i u beogradskom Partizanu čiji je trener Savo Milošević biranim riječima govorio o Škrbiću, no na kraju, Miljan je završio u Mostaru. O tome i nekim drugim stvarima napadač Zrinjskog govorio je za SportSport.ba.

Nažalost, morali smo početi nezaobilaznom temom zvanom koronavirus i stanju pripravnosti koje vlada u našoj zemlji a koje obuhvaća i obustavu Premijer Lige, ali i treninga sportskim kolektivima.

Miljane, taman si stigao u Mostar, počeo igrati, mostarskoj publici si se predstavio lijepim pogotkom protiv Slobode, a onda, nakon derbija sa Širokim, sve je stalo. Kako komentiraš ovu novonastalu situaciju?

"Iskreno, ispočetka sve ovo nisam shvaćao tako ozbiljno" - otpočeo je Škrbić svoju priču za SportSport.ba i nastavio:
"Ali evo nažalost, situacija s koronavirusom eskalira iz dana u dan. Ovome se niko nije nadao, ali šta je tu je. Naše je da slušamo upute, jer zdravlje je ipak na prvom mjestu i ja se nadam da će se ovo što prije vratiti u normalu i da ćemo nastaviti s prvenstvom. Pratim sve, držim se uputa i jako želim da će odskora sve da bude kao i prije".

Iza tebe je zanimljiva karijera, sad si stanovnik Mostara, igrač Zrinjskog? Kakvi su prvi dojmovi?

"Ekipi sam se pridružio u Medulinu, u ekipi sam oko mjesec i pol dana i već sam se aklimatizirao. Što se tiče grada stvarno je prelijep, a u ove četiri utakmice koje sam odigrao vidim i da Premijer Liga ima svoj kvalitet. Zadovoljan sam našim ulaskom u nastavak sezone. Izboreno je polufinale Kupa, pred nama je nadam se, još 11 kola u prvenstvu, redom sve teške utakmice. Pratio sam ovu ligu i ranije, mogu reći da nije nimalo lagana, nažalost, tereni nisu baš u najboljem stanju ali prilično sam zadovoljan ligom. Što se tiče nas kiksnuli smo u zadnjem kolu, ako se utakmica protiv Širokog može nazvati kiksom pošto su stvarno dobar tim. Uzeli smo bod i sad zaostajemo 7 bodova za Sarajevom i 4 za Željom, no mi ćemo nastaviti s borbom i dok ima nade i dok prvenstvo bude trajalo nastojat ćemo doći do duple krune".

Možda da usporediš srbijansko prvenstvo s našim?

"Moram reći da je u zadnjih nekoliko sezona u Srbiji Crvena Zvezda svijet za sebe, napravili su fantastične rezultate, imali sjajnih nastupa u LP, a i Partizan je igao Europa Ligu pa se mora reći da su oni ipak dimenzija više. Ovdje također ima odličnih timova i igrača i izuzev ta dva kluba razlike nisu velike, no Zvezda i Partizan su ti koji čine razliku. Možda nisam još uvijek previše kompetentan da komentiram PL BiH no zaista vidim kvalitet i među ekipama i igračima. Mislim da bi se trebala obratiti veća pažnja na ovu ligu".

Bio si jako blizu potpisa za FK Sarajevo?

"Da, bio sam tamo kod tadašnjeg trenera Musemića. U nekom trenutku je došlo sve do konačnog dogovora, no Sarajevo je u gradskom derbiju poraženo od Željezničara i trener Musemić je nedugo poslije toga smijenjen. Desile su se još neke promjene i na kraju nije došlo do potpisa ugovora za Sarajevo. Ne žalim iskreno, ko zna za što je to dobro. Smatram da sam došao u jako dobru i kvalitetnu sredinu, dobar tim u kojem imam sve potrebno da napredujem".

Nije te mnogo dijelilo od Partizanovog dresa. Savo Milošević te javno hvalio?

"S njima sam bio u Antaliji oko nedjelju dana. Poslije moje epizode u Turskoj sam ostao bez kluba, polusezonu sam trenirao sam, individualno i iskreno moja fizička sprema nije bila na najvišem nivou. Ipak, dobio sam pohvale od kompletnog stručnog štaba kao i trenera Miloševića no na kraju nije došlo do dogovora. Iskreno, ne znam zašto. Pričao sam s ljudima, bilo mi je rečeno da ću sigurno dobiti ugovor i da ću postati igrač Partizana, no šta se desilo vjerujte ne znam. No opet ponavljam, da je svako zlo za neko dobro. Nimalo ne žalim što sam ovdje u Mostaru, dapače".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po dolasku u Mostar si zatekao Miloša Filipovića i Edina Rustemovića koje si znao otprije. S kim najviše od suigrača provodiš vremena?

"Miloš i Edin su mi dosta pomogli da se naviknem i prilagodim što prije. A dosta vremena osim njih provodim s Nemanjom Bilbijom i Slobom Jakovljevićem, oni mi također dosta pomažu. Iskusniji su i starosjedioci u klubu i njihovi savjeti su od velike koristi. Izdvojio bih još i Ivana Čurjurića s kojim također provodim dosta vremena. Mostarom i prijemom u gradu i klubu sam stvarno prezadovoljan. Grad i klima su vrhunski, žene su prelijepe. Uistinu, sve ono što sam čuo o ovom gradu je istina i više od toga i nadam se, da kad se završi ovo ludilo s koronavirusom, da će se sve vratiti u normalu i da ću uživati u svom boravku ovdje" - kazao je novi napadač Plemića Miljan Škrbić za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Ovo je novi Batistuta! Gabrijel!
0 6
Grohot
Nije mu zao??? legendarna izjava hahhha
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi