"Bio sam u Španiji ovih dana i zaista je spremno 500 miliona eura za pojačanja"
Najavljena su velika pojačanja u Real Madridu. Ko će zaista potpisati za slavni klub, znaćemo tokom ljeta (Foto: EPA)

Fabio Capello priznao

"Bio sam u Španiji ovih dana i zaista je spremno 500 miliona eura za pojačanja"

M. Šljivak

Real Madrid će biti itekako aktivan na ljetnoj tržnici.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane dobio je zadatak da potpuno obnovi tim, a španski mediji spominju cifru od 500 miliona eura, koliko je predsjednik Florentino Perez spremio za dovođenje novih fudbalera.

Očekuje se dolazak velikih zvijezda. Eden Hazard bi trebao doći kao prvo veliko ime, a sa Kraljevima se povezuju još i Paul Pogba, Sadio Mane, Kylian Mbappe, ali i mnogi drugi fudbaleri.

Da ima istine u cifri od 500 miliona eura za pojačanja otkrio je nekadašnjih trener tima iz Madrida Fabio Capello. On je to potvrdio u razgovoru za Sky Italia.

"Boravio sam u Španiji prethodnih dana. Iako sam bio u Barceloni, sreo sam čovjeka koji dosta zna o dešavanjima u Real Madridu. Rekao mi je da je zaista spremno 500 miliona eura za pojačanja u ljetnom prelaznom roku", rekao je Capello.

Legendarni italijanski stručnjak je istakao i kako je veoma iznenađen povratkom Zinedinea Zidanea na klupu Kraljeva.

"Vjerujte mi da me je iznenadio njegov povratak. Mislim da će sada imati mnogo više moći na klupi", dodao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Italijanski stručnjak je u dva navrata boravio na klupi Real Madrida i oba puta je uspio da osvoji titulu prvaka Španije. Prvi boravak u sezoni 1996/1997 završio je kao prvi ispred Barcelone, dok je i deset godina kasnije završio ispred velikog rivala.

Tada su Barca i Real završili sezonu sa istim brojem bodova (76). Međutim, Real je zbog boljeg međusobnog omjera završio na prvom mjestu i Capello je potvrdio da je majstor za nacionalna prvenstva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi