Drinkwater glavom nokautirao saigrača na treningu
Foto - EPA

Nedopustivo ponašanje

Drinkwater glavom nokautirao saigrača na treningu

M. Šljivak

Danny Drinkwater je prije nekoliko godina dostigao vrunac karijere nakon osvojene titule prvaka s Leicesterom.

Ovaj veznjak je bio dio tima koji je 2016. godine šokirao sve osvajanjem titule prvaka, da bi godinu dana kasnije u 30 miliona funti vrijednom transferu otišao u Chelsea.

Međutim, od dolaska na Stamford Bridge, Drinkwater se potpuno izgubio. Iako je u prvoj sezoni odigrao 22 utakmice, dolaskom Maurizija Sarrija je nestao i nije nastupio niti u jednoj utakmici u sezoni 2018/2019.

To je očigledno dosta psihički utjecalo na ovog fudbalera, baš kao i loše odrađena posudba u Burnleyju. Često je pravio probleme van terena, da bi u aprilu prošle godine skrivio i saobraćajnu nesreću vozeći u alkoholiziranom stanju.

Nekoliko mjeseci kasnije potukao se i u noćnom klubu nakon čega je zaradio povredu ligamenata članka i zatim su ga u ekipi Burnleyja prekrižili, a Chelsea ga je zatim poslao u Aston Villu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, jako brzo bi u timu iz Birminghama Drinkwater mogao dobiti otkaz. On je jučer na treningu nakon kraće rasprave glavom nokautirao saigrača Jotu i rukovodstvo Aston Ville će nakon svega razmotriti opciju o raskidu posudbe.

Tako se nastavio veliki pad u karijeri 30-godišnjeg fudbalera koji očigledno ne može psihički podnijeti slavu koju nosi igranje na visokom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti