Koji Neymar, koji Griezmann - jedan je čovjek od 433 miliona eura

Ronaldo Luis Nazario de Lima

Koji Neymar, koji Griezmann - jedan je čovjek od 433 miliona eura

Neymar je možda najskuplji fudbaler svih vremena, s obzirom da je prošlog ljeta Nou Camp zamijenio Parkom prinčeva za nevjerovatnih 222 milona eura, ali ako se u obzir uzme inflacija tokom godina i stanje današnjeg tržišta, onda jednoj drugoj brazilskoj seznaciji pripada ova titula.

Posljednja studija kompanije OpenEconomics objavljena na stranici Playratings.com otkrila je, uzimajući u obzir fluktuaciju valuta, da bi transfer "pravog" Ronalda iz Barcelone u Inter na današnjem tržištu i prema današnjem "stanju" valuta vrijedio nevjerovatnih 433 miliona eura.

Nakon što je u svojoj jedinoj sezoni u dresu Barcelone zadivio svijet i u 49 utakimica postigao 47 golova, Ronaldo je 1997. godine prešao u milanski Inter za 28 miliona eura, oborivši tako svjetski transfer rekord po drugi put u svojoj karijeri.

U to vrijeme radilo se o nevjerovatnoj svoti novca, ali Interu se ipak isplatila investicija, jer je El Fenomeno, uprkos konstantnim problemima sa povredama, postigao 59 golova u 99 nastupa za Nerazzurre.

Na vrhuncu njegove karijere, Ronaldov transfer iz Barce u Inter bi tako, prema Playratingsu, koštao 433 miliona eura, što je gotovo duplo više od vrijednosti Neymarovog transfera u PSG.

Na listi "nekadašnjih transfera u današnje vrijeme" Playratingsa dominiraju transferi iz Serije A, pa bi tako Maradonin dolazak u Napoli koštao 345 miliona eura, dok bi Platinijev transfer u Juventus dostigao vrijednost od 334 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi