Bišćan otišao, igrači Rijeke poručili da neće davati izjave za medije

Buran period u hrvatskom prvoligašu

Bišćan otišao, igrači Rijeke poručili da neće davati izjave za medije

Igor Bišćan je prije četiri dana napustio kormilo ekipe Rijeke, da bi na njegovo mjesto ekspresno stigao Simon Rožman.

O Bišćanovoj "vladavini" u Rijeci pisalo se u hrvatskim medijima dosta toga, ali tek nakon što je odstupio sa svoje pozicije postalo je jasno da je bio omiljen među igračima.

Mnogima je njegov odlazak teško pao, a teško su im pali i medijski napisi malo pred Bišćanov odlazak.

Naime, nakon utakmice sa Hajdukom (1:1) u hrvatskim medijima se pojavila izjava "anonimnog igrača Rijeke" koji se žalio na Bišćanove metode rada na treninzima. Međutim, tek nakon što je Bišćan otišao hrvatska javnost je po reakcijama igrača Rijeke mogla zaključiti da zapravo u svlačionici i nije bilo previše onih koji su bili nezadovoljni njegovim metodama.

Sada su se igrači Rijeke, zbog pomenutih medijskih napisa, ali i činjenice da klub prolazi kroz turbulentan period odlučili na šutnju.

O tome je javnost obavijestio kapiten ekipe Alexander Gorgon na svom Instagramu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Mi smo trenutno u situaciji u kojoj trebamo mir i koncentraciju za predstoježe susrete. U posljednje vrijeme određeni novinski napisi koji su izvađeni iz konteksta naših izjava remetili su mir u svlačionici. Zbog navedenog odlučili smo da će do reprezentativne pauze igrači izjave vezane uz utakmice objavljivati na službenoj web stranici kluba. Zahvaljujemo Vam na razumijevanju", stoji u Gorgonovom postu.

Inače, Rijeka se nakon osam odigranih kola u 1. HNL nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi