Bišćan vrlo brzo našao novi posao
HNS

Nakon razlaza sa Rijekom

Bišćan vrlo brzo našao novi posao

Igor Bišćan nije dugo čekao na novi angažman nakon što se razišao s Rijekom.

Bojkot Armane i brojna podmetanja sa strane doveli su do toga da Bišćan poslije 11 mjeseci napusti kormilo Rijeke, a iako je imao namjeru uzeti pauzu, vrlo brzo se vratio poslu.

Nekadašnji defanzivac Liverpoola je desetak dana poslije riječke avanture odlučio da se okuša u ulozi selektora U21 reprezentacije Hrvatske na čijoj će klupi naslijediti Nenada Gračana.

"Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju. Zajedno sa svojim saradnicima, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve", izjavio je Bišćan.

Bišćan će debi na klupi mlade reprezentacije Hrvatske imati 11. oktobra u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu.

Osim Bišćana u konkurenciji za ovaj posao još su, između ostalog, bili Goran Sablić, Ognjen Vukojević, Sergej Jakirović...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi