Bišćani spremni za derbi: "Što prije iskoristiti slabosti Veleža"

Veliki interes za utakmicu

Bišćani spremni za derbi: "Što prije iskoristiti slabosti Veleža"

Treće kolo Prve lige FBiH donosi derbi između Jedinstva i Veleža koji će se u subotu igrati vjerovatno pred ispunjenim tribinama stadiona Pod borićima u Bihaću.

Obje momčadi su sjajno startale, na svom kontu imaju maksimalnih šest bodova, što svakako daje nadu da bi publika Pod borićima mogla svjedočiti sjajnoj nogometnoj predstavi.

Uoči sutrašnje utakmice u prostorijama NK Jedinstvo je održana konferencija za medije, na kojoj su se pristunim novinarima obratili predsjednik Ismet Hadžimuratović, šef stručnog štaba Vlado Jagodić i kapiten crveno-bijelih Anes Nuspahić.

"U kratkom roku smo napravili veliki posao. Uspjeli smo stabilizirati klub, realizirati neke infrastrukturne projekte i složiti respektabilan igrački kadar. Nadamo se da su to prepoznali i naši navijači, te da će u što većem broju doći na sutrašnju utakmicu. To će nam biti nagrada za dosadašnji rat i svakako motiv za dalje", kazao je Hadžimuratović, nakon kojeg je riječ dobio Jagodić.

"Protekle sedmice smo dobro radili, tako da spremno dočekujemo duel protiv Veleža. Ulogu favorita prepuštamo protivniku, ali sigurno da se nećemo braniti, jer sa tim bismo potpisali kapitulaciju. O Mostarcima uopšte ne treba trošiti riječi. Imaju odličan tim sačinjen od nekoliko iskusnih nogometaša, ali, bez obzira, mi ćemo pokušati kontrolisati sredinu terena i što prije iskoristiti slabosti i probleme koje također imaju. Vjerujem u povoljan rezultat", kazao je, između ostalog, Jagodić.

Optimizma ne nedostaje ni kod kapitena Nuspahića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Iako smo ostvarili dvije pobjede, u prethodne dvije utakmice baš i nismo briljirali igrom. Ipak, motiva ne nedostaje i nastojat ćemo da protiv Veleža podignemo na viši nivo, te da proradi i naš napad. Protivnika maksimalno respektujemo, ali vjerujem da ćemo uz pomoć navijača ostvariti ono što smo zacrtali", istakao je Nuspahić.

Podsjećanja radi, duel između Jedinstva i Veleža igra se u subotu s početkom u 17:00 sati.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
VELEZ MOSTAR
9 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije