Neprevaziđeni krajiški duh: Vlado Jagodić kao Brave Heart

Antologijska najava subotnjeg derbija Pod borićima

Neprevaziđeni krajiški duh: Vlado Jagodić kao Brave Heart

U duhu cazinskih nadrealista, premda je u Krajini lokalpatriotizam doveden do savršenstva i nikako se s tim neće složiti Bišćani, iz NK Jedinstva su najavili utakmicu sa Veležom u narednom kolu Prve lige FBiH.

Urnebesno simpatičnu i preduhovitu, iskoristivši insert iz filma Brave Heart.

Euforija u Bihaću dostiže vrhunac nakon dvije uvodne pobjede u Prvoj ligi FBiH. Tim koji se minule sezone borio za opstanak tokom ljeta je doživio konsolidaciju, promijenila se Uprava, došli su novi ljudi koji su doveli Vladu Jagodića.

Klub je pokrenuo akciju renovinaranja i osvježavanja tribina, i sada sve nekako izgleda ozbiljnije premda su u klubu istakli da im još nije cilj Premijer liga, već respektabilan, čvrst klub čije će utakmice ljubitelji fudbala u Bihaću željeti posjećivati.

Kako ih ovoga vikenda očekuje duel s pretendentom na Premnijer ligu Veležom, tako su se u klubu dosjetili najaviti utakmicu i pozvati navijače na legendaran, rijetko viđen način. Dosjetljivost kakva je rijetka i među mnogo respektabilnijim evropskim klubovima u eri društvenih mreža.

Vlado Jagodić u klipu se obraća "Bihaćkim sinovima" u "kojima vidi najbolju ekipu koja može savladati Velež".

"Stigli ste do dvije pobjede, ali ne smijete sada stati", upozoravajuće poručuje Vlado Jagodić otjelovljen u Melu Gibsonu i nastavlja:

"Ovakvu šansu za treću pobjedu nikada nećete imati", motiviše svoje "igrače" Jagodić-Gibson kao da igraju protiv osrednjeg petoligaša koji u Bihać dolazi bez ijedne zamjene i bez golmana.

I onda ide konkluzija koja oslikava neprevaziđenu visprenost. "Igrači" naime poručuju svome šefu da su vrlo umorni:

"Potpuno smo iscrpljeni u ova dva kola, kolabirat ćemo na terenu, bolje da se predamo i sačuvamo od povrede", kao da to izbija glas neke nejači, a ne beskompriomisnih i neustrašivih Krajišnika.

"OK. Možete se boriti i kolabirati ili ozlijediti se, a možete se predati se i sačuvati od toga, ali kada za puno godina ostarite i budete sjedili sa svojim unucima da li biste pristali mijenjati sve ovo što smo postigli za kratko vrijeme za još jednu šansu, samo jednu šansu..."

Monolog bespogovorno oslikava koliku važnost u Jedinstvu pridaju ovoj utakmici. Kao da stiže Arsenal koji je premda slavan, nikada lošiji i da u takvoj utakmici kakva se igra jednom u životu ne smiju ništa kalkulirati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uradili su klip maestralno, oslikavši sav svoj karakteristični duh i odlučnost da od utakmice u subotu načine istinski spektakl. Zaista, antologijski.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crkvice
Hahaha,..velez ce ih jos popisat po glooovi.
12 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije