Bišćani spremno dočekuju proljetni dio sezone

Optimizam u redovima Jedinstva

Bišćani spremno dočekuju proljetni dio sezone

S. Bošković

Pripreme za drugi dio sezone polako privodi i Jedinstvo iz Bihaća koje će se na proljeće grčevito boriti za ostanak u prvoligaškom društvu.

Nakon 15 odigranih kola Jedinstvo se nalazi na 12. mjestu tabele Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i u klubu iz Bihaća su svjesni da je pred njima zahtjevan i neizvjestan drugi dio sezone.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali naravno da mislimo da ćemo ostati u ovom rangu takmičnja, to nam je cilj za ovu sezonu", izjavio je za SportSport.ba trener tima iz Bihaća Benjamin Ključanin.

Jedinstvo se za nastavak sezone pripremalo u Kulen Vakufu, te u mjestu Vodice kod Šibenika. Ekipa iz Bihaća odigrala je i nekoliko prijateljskih susreta u kojima rezultan nije bio primaran.

"U pripremnom periodu smo dosta dobro radili. Imali smo sve potrebne uslove za dobar rad, te mislim da spremno dočekujemo početak prvenstva", rekao je trener Jedinstva. 

Na stadion Pod Borićima stiglo je pet novih imena, od kojih su najzvučniji Petrik Bordon, bivši fudbaler Leccea, te Anel Nuspahić koji je stigao iz Veleža. 

"Željeli smo da imamo širi izbor kvalitetnih igrača i da pojačamo konkurenciju na svim pozicijima i ciljano smo dovodili igrače. Mislim da danas imamo dobru ekipu koja će imati šta za reći u drugom dijelu sezone", govori Ključanin.

Neki igrači nisu bili zadovoljni situacijom u nekadašnjem bh. premijerligašu, te su tvrdili da klub nije poštovao potpisane ugovore i da im nije bilo ispunjeno obećano. 

"Svi igrači su ispoštovani i ne duguje im se ništa. Svi oni koji su željeli da napuste klub, to su uz dogovor sa 

klubom mogli i učiniti", zaključio je Ključanin.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi