Bit će to lijepa jesen u Beogradu: Drama na Marakani, Zvezda u Ligi prvaka!

Na Marakani završeno 1:1

Bit će to lijepa jesen u Beogradu: Drama na Marakani, Zvezda u Ligi prvaka!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su večeras na Marakani u revanšu play offa odigrali 1:1 protiv Young Boysa. Podsjetimo, u prvom meču u Bernu je bilo 2:2 pa je Zvezda prošla dalje zbog gola više u gostima. 

Prvo poluvrijeme večerašnje utakmice nije donijelo mnogo uzbuđenja. Young Boys je morao da juri rezultat i tako se postavio. Švicarski tim je napadao, ali jedinu dobru priliku je imao u 34. minuti kada je Aebischer zaprijetio iz slobodnjaka, ali Borjan mu je odbranio udarac.

Na samom početku nastavka gosti kreću još ofanzivnije pa stvaraju niz prilika pred golom domaćina. Pokušao je prvo Assele, a potom i Lotomba, ali rezultat se nije mijenjao iako su to bile izuzetno dobre prilike.

Zvezda je pomenute promašaje kaznila već u 59. minuti kada nakon dobre kontre Rodić ubacuje, a Vukanović pogađa za veliko slavlje na Marakani.Kada se mislilo da će domaći bez većih poteškoća privesti susret kraju, desio se veliki peh po njih jer je lopta nakon udarca jednog igrača gostiju zakačila Bena, promijenila pravac i završila u golu Zvezde.

Bilo je to u 82. minuti, a Young Boys je sve do samog kraja pokušavao postići još jedan gol koji bi ga odveo u grupnu fazu Lige prvaka, ali ipak nije uspio. Napadali su Švicarci i napadali, ali Zvezda se ipak nije dala i do kraja je izdržala s rezultatom 1:1.

Zvezda je sebi tako osigurala najmanje šest utakmica u Ligi prvaka na jesen, a sada joj ostaje da sačeka žrijeb grupne faze kako bi saznala naredne rivale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, revanš play offa:

Crvena zvezda - Young Boys 1:1

Top Komentari

Edin Merlin
Čemu ovoliki medijski prostor klubu koji je isključivo četnički nastrojen,vodje mu bile prije i sada su četnici,veličaju ratne zločince,mrze sve što nije četničko ili srpsko. Vrijedjaju žrtve rata i njihove porodice i tako dalje..! Udjite na bilo koji njihov portal pa vidite ima li slovo napisano o našim klubovima... Ali takav smo mi narod,tako nam i treba kad za bolje neznamo.. Ko nas jebe..! Jebem vam majku i njima i vama gospodo urednici !
44 0
Jasko91
Plači Bosno plači.. I onda prvak naše zemlje zadovoljan porazom od BATEA 1-0,fujjjj Svaka čast zvezdi i dinamu
0 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi