Bit će to uskoro? Wenger otkrio gdje bi Zidane trebao nastaviti karijeru

Bivši trener Arsenala

Bit će to uskoro? Wenger otkrio gdje bi Zidane trebao nastaviti karijeru

Bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger prognozirao je da bi njegov sunarodnjak i bivši šef Real Madrida Zinedine Zidane uskoro mogao preuzeti tim u Premier ligi Engleske.

Wenger je bio dugogodišnji trener londonskog Arsenala, preko 20 godina i ubilježen je kao najuspješniji menadžer kluba nakon što je osvojio niz trofeja i šampionsku titulu Premier lige. Francuz je vodio klub do neupitnog rekorda, kada je tim nazvan "Invincible" naredao do danas najveći niz utakmica bez poraža.

Wenger je na kraju prošle sezone odstupio s mjesta menadžera, ne zna se da li svojom voljom ili je smijenjen, a zamijenio ga je Unai Emery.

Zidane, s druge strane, napustio je Real Madrid krajem prošle sezone nakon što je sa Los Blancosima osvojio treći uzastopni naslov Lige prvaka.

Francuza je u početku zamijenio Julen Lopetegui, koji je potom otpušten, a njega je zamijenio Santiago Solari.

Usred glasina o Zidaneovom preuzimanju Manchester Uniteda, bivši šef Arsenal i njegov nekadašnjin trener između ostaloga, Wenger nagovorio je bivšeg menadžera Los Blancosa da što prije preuzme upravljanja bilo kojim klubom Premier lige.

"Ako želite raditi na najvećem nbivou, to mora biti Engleska danas. No, istina je, s Brexitom postoje mnoge nesigurnosti i neizvjesnost. Hoće li Premier liga i dalje biti finansijski najdominantnija? Engleska je jedina zemlja sa šest ili sedam timova koji se mogu boriti za titulu i to je bez daljnjeg najzanimljivije nacionalno takmičenje.

"U svim ostalim zemljama u osnovi možete reći u decembru ko će osvojiti prvenstvo, a u nekim zemljema, poput Francuske, možete to reći u septembru."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dok Wenger trvi po spoprtskim emisijama i ostalim medijima, Zidane se prvo s porodicom odmarao u Kiniu, gdje je odrađivao sponzorske ugovore, a potom je drugovao sa bivšim svjjetskim prvacima, saigračima iz 1998.

Nakon tri osvojene titule evropskog prvaka, zaista bi se morao desiti neki iz ove perspektive nevjerovatan događaj, pa da Zidane pronađe motiv u nekom novom angažmanu. Ekipu kakvu je imao sa Real Madridom teško će ikada više imati da bi rizikovao svoj kredibilitet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi