Bitan dvojac Sarajeva propušta Pecaru, ali se vraća na Grbavici, Željin defanzivac otpao za derbi

Ko propušta naredne utakmice?

Bitan dvojac Sarajeva propušta Pecaru, ali se vraća na Grbavici, Željin defanzivac otpao za derbi

E. Škorić

Široki Brijeg i Sarajevo igraju u srijedu zaostali meč 4. kola Premijer lige, a već za vikend slijedi veliki bosanskohercegovački derbi na Grbavici.

Sarajevo i Željo derbi dočekuju kao prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, što odavno nije bio slučaj.

Bordo tim će imati manje vremena za odmor, pošto već u srijedu igra na Pecari meč 4. kola, ali svakako da tim Husrefa Musemića kao prvak države preuzima barem blagu ulogu favorita pred najteže gostovanje u sezoni.

Ono što je sigurno, derbi će propustiti bek Plavih Siniša Stevanović, koji je na Pecari zaradio žuti karton, treći u sezoni.

Zbog akumuliranih kartona Bahrudin Atajić iz Mladosti neće igrati protiv Zrinjskog, Dino Ćorić (Široki Brijeg) propušta Sarajevo, a Velež bez Dine Hasanovića i Ede Vehabovića dočekuje Radnik.

Borislav Terzić nema pravo nastupa za Tuzla City u gradskom derbiju protiv Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači Sarajeva Nebojša Gavrić i Darko Lazić propuštaju duel na Pecari, ali bit će odmorni i spremni za gostovanje Željezničaru.

Naravno, ostali igrači se moraju paziti da ne dobiju eventualno crveni karton zbog kojeg bi propustili derbi, a niko u bordo timu nema dva žuta kartona, odnosno niko se ne mora pribojavati da bi eventualnim žutim kartonom propustio veliki derbi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi