"Biti dijelom Trikolora je privilegija, sam se kaznio i sankcionisao"

Deschampsov "slučaj Nainggolan"

"Biti dijelom Trikolora je privilegija, sam se kaznio i sankcionisao"

Selektor Trikolora Didier Deschamps je prije nekolio dana ponovo uzburkao francusku fudbalski javnost, objavivši spisak fudbalera koje je odlučio povesti na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Među 23 odabrana imena, međutim, nije bilo nekoliko velikih zvijezda. Alexandre Lacazette, Anthony Martial i Dimitri Payet nisu našli svoje mjesto među putnicima u Rusiji. Oni su se našli na "rezervnom spisku", baš kao i PSG-ov Adrien Rabiot.

Posebno je Rabiotu teško palo kada je vidio da njegovog imena nema među putnicima u Rusiju, pa je odlučio zatražiti od Deschampsa i Fudbalskog saveza Francuske da ga u potpunosti uklone sa svih spiskova.

Rabiot se tako nije želio naći niti na rezervnom spisku, čime je ozbiljno doveo u pitanje svoju daljnju reprezentativnu karijeru. Očekivano uslijedile su mnogobrojne reakcije, a oglasio se i predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Graet.

"Adrien Rabiot je vrhunski igrač i ljubazan momak koji se uvijek fino ponašao u nacionalnim selekcijama, pa tako i u mlađim kategorijama u kojima se i razvijao. Njegova reakcija je zbog toga veoma iznenađujuća. Njegovo razočarenje nije trebalo dovesti do toga da se odrekne reprezentacije i ne bude na usluzi Francuskoj. Budući da je on ipak dio tima Francuske, među 30 najboljih igrača, to je velika privilegija i velika stvar za njegovu karijeru. Adrien je napravio lošu odluku. Kaznio je i sankcionisao sam sebe".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako je u nekoliko navrata isticao da je korišten na, za njega, neprirodnoj poziciji u PSG-u, Adrien Rabiot je bio važa dio ekipe Parižana u prethodnoj sezoni, te je upisao 49 nastupa u svim takmičenjima, postigao pet golova i ubilježio sedam asistencija.

Ipak, to nije bilo dovoljno da ovaj centralni-defanzivni veznjak nađe svoje mjesto među putnicima za Rusiju. Podsjetimo, Deschamps je za Mundijal odabrao vezni red Matuidi - Kante - N'Zonzi - Pogba - Tolisso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi