Francuska na nogama: Meni lično je poslao poruku, nisam bio siguran da je Rabiot

Oglasio se i Didier Deschamps

Francuska na nogama: Meni lično je poslao poruku, nisam bio siguran da je Rabiot

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Francuske, Didier Deschamps, objavio je spisak igrača koji će igrati na Svjetskom prvenstvu, ali i spisak od deset rezervnih opcija ukoliko dođe do nekih povreda. 

Među rezervnim opcijama bio je i veznjak PSG-a, Adrien Rabiot, kojem je teško palo što neće igrati za Trikolore u Rusiji. Rabiot je odmah nakon objave spiska odlučio da uzme stvari u svoje ruke i poruči selektoru da jednostavno ne želi biti među rezervama.

L'Equipe je prvobitno objavio da je Rabiot poslao mail na adresu Fudbalskog saveza Francuske i zatražio da ga skinu sa rezervnog spiska za SP. Ipak, nakon svega oglasio se i selektor Deschamps koji je poručio da je mail došao njemu i nikome drugom.

"Mail je stigao u ponedjeljak poslijepodne. Pročitao sam šta piše u njemu i pokušao sam ga nazvati. Nije se javio i onda sam mu poslao SMS da mi potvrdio da je on taj koji je poslao taj mail. Nije mi odgovorio i onda sam tražio od administratora da to istraže. Otkrio sam i predsjedniku Saveza kakav mail sam dobio. Nije istina da je njima poslao mail, nego je mail došao samo na moju adresu", rekao je Deschamps, te dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Naravno da sam bio iznenađen. Razumijem da je igrač razočaran u ovakvim situacijama, ali da onda uradite nešto takvo mi nikako nije jasno. Govorimo o mladim igračima koji su već tu oko reprezentacije neko vrijeme, a on je sada isključio sam sebe. Siguran sam da je napravio veliku grešku jer moraš biti profesionalac u svim situacijama. Nisam sretan ovim što se desilo, ali neću oko toga praviti nauku više. Znam da ne mogu računati na njega jer odbija da bude rezervista i prati program prema kojem bi mogao biti pozvan naknadno. To je njegova odluka".

Top Komentari

Benjamingst
To se zove raspad sistema kao kod Belgije, igraci se pobunili I kod Francuza I Belgijanaca....
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi