Bitka italijanskih velikana za napadača iz Prizrena

Stvari se tek zahuktavaju

Bitka italijanskih velikana za napadača iz Prizrena

Prema medijskim izvještajima koji su stizali iz Italije i Turske moglo se zaključiti da je dogovor između Lazija, Fenerhabčea i Vedata Muriqija postignut.

Špekulacije su govorile da je dogovoreno da reprezentativac Kosova za 18 miliona eura pređe iz Fenerbahčea u Lazio i sa italijanskim klubom potpiše petogodišnji ugovor.

Međutim, dani prolaze, a potvrde transfera 26-godišnjeg napadača nema. To ostavlja vrata otvorenima za druge klubove zainteresovane za Muriqija i čini se da se situacija tek sada zahuktava.

Iz Italije stižu navodi da su Roma i Milan također uputili ponude i da se trenutno odvija "aukcija" za Muriqijev transfer.

Ulje na vatru je dolio i sam Fener zvaničnim saopštenjem o špekulacijama vezanim za transfer 26-godišnjaka iz Prizrena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Turski velikan je tako poručio da je "dobio nekoliko ponuda od više klubova" i demantovao navode italijanskih medija da je već dogovoren Muriqijev odlazak na Olimpico.

Vedata Muriqija je Fener doveo prošlog ljeta iz Rizespora za 3.5 miliona eura, a on je u minuloj sezoni upisao 36 nastupa u svim takmičenjima, postigao 17 golova i dodao sedam asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi